

+ märgil klikkides näed õiget vastust
- 1. Seakasvatajale võrdub sealiha kvaliteet
a) suure tailiha osakaaluga.
b) suure pekipaksusega.
c) suure pesakonnaga.
- a) suure tailiha osakaaluga.
- 2. Searümba kvaliteeti iseloomustab
a) liha toiteväärtus, organoleptika, tehnoloogilised näitajad,
sanitaarhügieenilised näitajad.
b) tapasaagis, rümba koostis, konformatsioon, seljapeki paksus, lihassilma
pindala, liha marmorsus, liha hügieeniline tase.
- b) tapasaagis, rümba koostis, konformatsioon, seljapeki paksus,
lihassilma pindala, liha marmorsus, liha hügieeniline tase.
- 3.
Sõltuvalt toitumusest ja kehamassist on sigade tapasaagis
a) 7-8%
.
b) 75-85%
.
c) 175-185%
.
- b) 75-85% .
- 4.
Euroopa Liidu (EL) liikmesmaades hinnatakse searümpi
a) GOST klassifikatsiooni alusel.
b) SEUROP klassifikatsiooni alusel.
c) DIN klassifikatsiooni alusel.
- b) SEUROP klassifikatsiooni alusel.
- 5.
Marmorsus tekib
a) lihaskiudude ladestumisel rasvkoe vahele
b) rasvkoe ladestumisel lihaskiudude vahele.
- b) rasvkoe ladestumisel lihaskiudude vahele.
- 6. Rümba saastamise oht kõige suurem
a) veretustamisel, nülgimisel ja siseelundite eemaldamisel.
b) kupatamisel ja harjaste eemaldamisel.
c) jahutuskambris.
- a) veretustamisel, nülgimisel ja siseelundite eemaldamisel.
- 7. DFD liha on värvuselt
a) normaalsest lihasest tumedam.
b) normaalsest lihasestheledam.
c) normaalse lihase värviga.
- a) normaalsest lihasest tumedam.
- 8. Kuldilõhn on tingitud põhiliselt
a) kalajahu söötmisest kultidele.
b) skatooli- ja androstenoonisisaldusest lihas.
c) anooli- ja prostaglandiinisisaldusest lihas.
- b) skatooli- ja androstenoonisisaldusest lihas.
- 9. Lihaskoe veesisaldus on
a) ~5%.
b) ~75%.
c) ~175%..
- b) ~75%.
- 10. Stressigeen võib põhjustada
a) PSE-liha teket.
b) DFD-liha teket.
c) UFO-liha teket.
- a) PSE-liha teket.