+ märgil klikkides näed õiget vastust

1. Seakasvatajale võrdub sealiha kvaliteet   
a) suure tailiha osakaaluga.
b) suure pekipaksusega.
c) suure pesakonnaga.
a) suure tailiha osakaaluga.
2. Searümba kvaliteeti iseloomustab
a) liha toiteväärtus, organoleptika, tehnoloogilised näitajad, sanitaarhügieenilised näitajad.
b) tapasaagis, rümba koostis, konformatsioon, seljapeki paksus, lihassilma pindala, liha marmorsus, liha hügieeniline tase.
b) tapasaagis, rümba koostis, konformatsioon, seljapeki paksus, lihassilma pindala, liha marmorsus, liha hügieeniline tase.
3. Sõltuvalt toitumusest ja kehamassist on sigade tapasaagis
a) 7-8% .
b) 75-85% .
c) 175-185% .
b) 75-85% .
4. Euroopa Liidu (EL) liikmesmaades hinnatakse searümpi
a) GOST klassifikatsiooni alusel.
b) SEUROP klassifikatsiooni  alusel.
c)  DIN klassifikatsiooni  alusel.
b) SEUROP klassifikatsiooni  alusel.
5. Marmorsus tekib
a) lihaskiudude ladestumisel rasvkoe vahele   
b) rasvkoe ladestumisel lihaskiudude vahele.
b) rasvkoe ladestumisel lihaskiudude vahele.
6. Rümba saastamise oht kõige suurem
a) veretustamisel, nülgimisel ja siseelundite eemaldamisel.
b) kupatamisel ja harjaste eemaldamisel.
c) jahutuskambris.
a) veretustamisel, nülgimisel ja siseelundite eemaldamisel.
7. DFD liha on värvuselt
a) normaalsest lihasest tumedam.
b) normaalsest lihasestheledam.
c) normaalse lihase värviga.
a) normaalsest lihasest tumedam.
8. Kuldilõhn on tingitud põhiliselt
a) kalajahu söötmisest kultidele.
b) skatooli- ja androstenoonisisaldusest lihas.
c) anooli- ja prostaglandiinisisaldusest lihas.
b) skatooli- ja androstenoonisisaldusest lihas.
9. Lihaskoe veesisaldus on
a) ~5%.
b) ~75%.
c) ~175%..
b) ~75%.
10. Stressigeen võib põhjustada
a) PSE-liha teket.
b) DFD-liha teket.
c) UFO-liha teket.
a) PSE-liha teket.