Rümba hügieen

Rümba hügieeniline tase on väga oluline liha ja lihatoodete säilivuse seisukohalt. See oleneb tootmise üldisest hügieenilisest tasemest, tööliste väljaõppest jne.

 Video. Rümpade pesemine. NB! Antud videos pestakse rümpa liialt palju. Kaasaegsed hügieeninõuded lubavad rümpa loputada minimaalselt. (A. Tänavots)

Lihakehade algtööt­lemisel on kriitilisteks operatsioonideks, mille puhul on rümba saastamise oht kõige suurem veretustamine, nülgimine ja sise­elundite eemaldamine (Rei, 2004; Soidla jt, 2009).

Lihakehade algtööt­lemisel on rümba saastamise oht kõige suurem veretustamisel ja sise­elundite eemaldamisel (A. Tänavots) Lihakehade algtööt­lemisel on rümba saastamise oht kõige suurem veretustamisel ja sise­elundite eemaldamisel (A. Tänavots)
Joonis. Lihakehade algtööt­lemisel on rümba saastamise oht kõige suurem veretustamisel ja sise­elundite eemaldamisel (A. Tänavots)