Globaalsus

Eelnevat arvestades on kerge mõista, miks mõiste ”sealiha kvaliteet” on nii tähtis, kuna toit ja toiduainete tootmine, milleks kasutatakse sealiha, muutub järjest enam globaalsemaks, et täita turu nõudmisi tulevikus. Tänapäeva toiduainete tööstus vajab palju globaalsemaid perspektiive tänu viimase kümne aasta jooksul toimunud muutustele rahvusvahelisel turul, mille põhjuseks oli Euroopa ja kogu maailma tarbijate elustiili ja vajaduste muutumine. Tarbijad nõudsid kvali­teedi standardeid arvestades mitmekesisust, söödavuse kvaliteeti ja toodete ohutust ning oma toodete eetilisi, keskkondlikke ja heaolu aspekte. See tähendab, et toidu kvaliteedi termin, kaa­saarvatud sealiha kvaliteet, on muutunud dünaamilisemaks (Honikel, 1993).

Huvi liha kvaliteedi vastu on tõusnud ka seetõttu, et liha ja lihasaadused on muutunud kriitika objektiks. Ilmub palju teavet lihaga seonduvate ohtude kohta, lihas sisalduvate kahjulike ainete (antibiootikumide, hormoonide, raskemetallide jääkide) kohta. Tarbijale on nähtavad sellised liha defektid nagu PSE- ja DFD-liha.