Kasutatud kirjandus
- Põldvere, A., Soidla, R. Žurbenko, S. 2010. Djuroki tõu mõju sealiha kvaliteedile Eestis. Tõuloomakasvatus nr. 13, 3/2010, lk 8–12.
- Põldvere, A. 2002. Noorkultide rümpade kvaliteedi hindamine. Tõuloomakasvatus nr. 13, 3, lk. 20–22.
- Rei, M. 1999. Lihatehnoloogia teaduslikud alused. Tartu. Lk. 312.
- Rei, M. 2004. Lihatehnoloogia teaduslikud alused. Tartu. Lk. 231.
- Soosaar, P., Rei, M. 1996. Lihatoodete valmistamise tehnoloogia. Tartu. Lk 125
- Alt, A. 2006. Searümpade algtöötlemine ja klassifitseerimine SEUROP-süsteemi põhjal. Eesti Maaülikool. Lk. 24.
- Soidla, R., Rei, M. 1998. Tapaloomade vedu ja algtöötlemine. Tartu. Lk 136.
- Soidla, R., Anton, D., Lepasalu, L., Veri, k. 2009. Tapaloomade vedu ja algtöötlemine. Tartu. Lk. 125.
- Soidla, R. Järv, E., Kerner, K., Lepasalu, L., Laikoja, K., Põldvere, A jt. 2011. Liha töötlemine. II osa. Abiks mahepõllumajandussaaduste väikekäitlejale. Eesti Põllumajandusministeerium. 187 lk.
- Põldvere, A. 1990. Eestis aretatavate sigade lihaproduktiivsuse ja liha kvaliteedi hindamine. Dissertatsioon. Tartu. Lk.118.
- Honikel, K., O. 1993. Quality of fresh pork: Review. In: E. Puolanne and D. Demeyer (ed.) Genetic and metabolic factors. S. 203–216.
- Somelar, E., Tänavots, A., Saveli, O. 2001. Meat Quality Research of Pure- and Crossbred Pigs in Estonia. – 7th Baltic Animal Breeding Conference. Tartu. 138 143.
- Wood, J.D., Nute, G.R., Richardson, R.I., Whittington, F.M., Southwood, O., Plastow, G., Mansbridge, R., da Costa, N., Chang, K.C. 2004. Effects of breed, diet and muscle on fat deposition and eating quality in pigs. – Meat Science, 67:651–667.
- Rosenvold jt., 2001 Rosenvold, K., Henrik, J. 2003. Factors of significance for pork quality – a review. - Meat Science 64: 219–237.
- Wood J.D., Nute G.R., Richardson R.I., Whittington F.M., Southwood O., Plastow G., Mansbridge R., da Costa N., Chang K.C. 2004. Effects of breed, diet and muscle on fat deposition and eating quality in pigs. – Meat Science, 67:651–667.
- Fischer K., 1994. Zur Topografie des intramuskulären Fettgehalts bei Rind und Schwein. Mitteilungsblatt der Bundesanstalt für Fleischforschung, Kulmbach. 33:112–120.
- Talonen. J. 1987. 1977. Huona kohtelu aihenttaa stressilihasrappeutumaa. Sika, N 2. S.35-37
- Fernandez, X., Tornberg, E., Ma˚ ga˚ rd, M., & Go¨ ransson, L. (1992). Effect of feeding a high level of sugar in the diet for the last 12 days before slaughter on muscle glycolytic potential and meat quality traits in pigs. Journal of the Science of Food And Agriculture, 60, 135–138.
- Fernandez, X., Monin, G., Talmont, A., Mourot, J., Lebret, B. 1999a. Influence of intramuscular fat content on the quality of pig meat-1. Composition of the lipid fraction and sensory characteristic of m. longissimus lumborum. – Meat Science, 53:59–65.
- Fernandez, X., Monin, G., Talmont, A., Mourot, J., Lebret, B. 1999b. Influence of intramuscular fat content on the quality of pig meat-2. Consumer acceptability of m. longissimus lumborum. – Meat Science, 53:67–72.
- Pethick, D. W., R. D. Warner, D. N. D’Souza, and F. D. Dunshea. 1997. Nutritional manipulation of meat quality. In: P. D. Cranwell (ed.) Manipulating Pig Production VI. pp 100–115. Australasian Pig Sci. Assoc., Roseworthy, SA, Australia.
- Warnants, N., Van Oeckel, M.J., Boucque, C.V. 1999. Incorporation of dietary polyunsaturated fatty acids in pork fatty tissues. Journal of Animal Science, 77, 2478-2490.
- Eggert, J.M., Schinckel, A.P., Mills, S.E., Forrest, J.C., Gerrard D.E., Farrand, E.J., Bow¬ker B.C., Wynveen, E.J. 1998. Growth and Characterization of Individual Backfat Lay-ers and Their Relationship to Pork Carcass Quality. Purdue University Swine Day Report. 14–20.
- Lebret, B., Juin, H., Noblet, J., Bonneau, M. 2001. The effects of two methods of increasing age at slaughter weight on carcass and muscle traits and meat sensory quality in pigs. Anim. Sci. 72:87–94.