+ märgil klikkides näed õiget vastust

1. Sealiha analüüsimiseks võetakse proovitükk tavaliselt:   
a) selja pikimast lihasest.
b) selja lühimast lihasest.
c) kõhulihasest.
a) selja pikimast lihasest.
2. Lihase pH-d ja selle muutumist ajas
a) mõjutab tapajärgne stress.
b) mõjutab tapaelne stress.
c) ei mõjuta miski ning see jääb tapajärgselt konstantseks.
b) mõjutab tapaelne stress.
3. Liha veesidumisvõime määramine
a) põhineb lihasesse süstitava füsioloogilise lahuse hulga kindlakstegemisel.
b) põhineb lihast eralduva vee hulga kindlakstegemisel.
c) põhineb termilisel töötlemisel lihast eralduva vee hulga kindlakstegemisel.
b) põhineb lihast eralduva vee hulga kindlakstegemisel
4. PSE liha on värvuselt
a) tume.
b) hele.
b) hele.
5. Keedukaoga määratakse 
a) liha termilisel töötlemisel toimunud proovitüki massi suurenemist.
b) liha termilisel töötlemisel toimunud proovitüki massikadu.
b) liha termilisel töötlemisel toimunud proovitüki massikadu.
6. Liha lõikejõudu määratakse 
a) Warner Bratzleri lõikejõu testiga.
b) Honikeli lõikejõu testiga.
c) Warrissi lõikejõu testiga.
a) Warner Bratzleri lõikejõu testiga.
7. Liha pH-d määratakse tavaliselt
a) 45 minutit, 24 või 48 tundi peale looma tapmist.
b) 45 minutit, 24 või 48 tundi enne looma tapmist.
c) 15 minutit, 4 või 8 tundi peale looma tapmist.
a) 45 minutit, 24 või 48 tundi peale looma tapmist.
8. Lihaskoe elektrijuhtivus on seda suurem, mida
a) suurem on selle veesiduvusvõime.
b) väiksem on selle veesiduvusvõime.
c) suurem on selle pH.
b) suurem on selle veesiduvusvõime.
9. Lihassilm on
a) pikima kõhulihase ristlõikepindala
b) pikima seljalihase ristlõikepindala
c) silma suurim lihas.
b) pikima seljalihase ristlõikepindala
10. Keemilise koostise määramiseks
a) lihaproov peenestatakse.
b) lihaproovi töödeldakse termiliselt.
c) lihaproov külmutatakse.
a) lihaproov peenestatakse.