Kuivaine

Sea lihaskude sisaldab umbes 26% kuivainet ja 25% valku (Warriss, 2000). Katseandmetel (Tänavots et al., 2011) paistsid Eestis korraldatud katses silma djuroki kultide järglased oluliselt suurema kuivainesisaldusega võrreldes valgete ja pjeträäni kultide järglastega (vastavalt 26,47; 25,24 ja 24,98%). Somelar et al. (2001) leidsid, et liha kuivainesisaldus võib oluliselt erineda isegi valgete tõugude (eesti suurt valget ja maatõugu) sigade vahel (vastavalt 27,69 ja 25,60%).

Madala liha valgusisalduse poolest eristuvad pjeträäni tõugu kultide järglased, kelle vastav näitaja osutus djuroki kultide järglaste omast 1,23% väiksemaks. Djuroki ja selle ristandkultide järglaste liha valgusisaldus ei erinenud oluliselt teiste järglaskombinatsioonide omast (Tänavots et al., 2011).