Rümba algtöötlemise kestus ja rümbakorrastus

Algtöötlemiseks kuluv ajavahemik sea veretustamisest alates kuni rümba kaalumise hetkeni ei tohi ületada 45 minutit. Lihakeha algtöötlemise käigus eraldub sellest aurustumise ja tilku­mise teel niiskust ning seeläbi väheneb rümba mass. Kui ettevõte ei ole näiteks tapaliini tehni­lisest omapärast lähtuvalt võimeline seatud ajalimiidist kinni pidama, tuleb rakendada koefit­sienti, millega korrigeeritakse saadud kaalutist, eesmärgiga vältida rahalise kahju tekitamist sea.

Euroopa nõukogu määruse järgi antakse searümba definitsioon, milline  peab nägema välja searümp kaalumise hetkel.

Searümp on tapetud sea lihakeha, mis on veretustatud ning millelt on eemaldatud siseelundid (sealhulgas  neerud), neeru- ja siserasv, harjased, sõrad, suguelundid, keel, pea- ja seljaaju, diafragma.    

Korrektselt viimistletud searümp (A. Tänavots)

Joonis. Korrektselt viimistletud searümp (A. Tänavots)

Rümbakorrastusele ehk viimistlusele on seatud kindlad nõuded eesmärgiga defineerida ühtne rümba viimistlusaste – milline peab välja nägema searümp kaalumise hetkel (R.Soidla,  jt, 2009).