+ märgil klikkides näed õiget vastust

1. Mille poolest erineb lambapiim lehmapiimast?
       
a) on ca 1,5 korda kõrgema kuivaine sisaldusega
        b) on ca 1,5 korda madala kuivaine sisaldusega
a) on ca 1,5 korda kõrgema kuivaine sisaldusega
2. Kas lambapiimas on võrreldes kitsepiimaga polüküllastamata rasvhappeid?
       
a) rohkem
        b) vähem
a) rohkem
3. Mis piirkonnast on pärit rokfoori lambajuust?
       
a) Itaaliast
        b) Hispaaniast
        c) Prantsusmaalt
        d) Belgiast
c) Prantsusmaalt
4. Milline peaks olema kvaliteetse liha saamiseks noorlammaste kehamass enne lihaks realiseerimist Eesti tingimustes (lihakusklass oleks kõrgem ja rasvasusklass madalam)?
       
a) 25-27 kg
        b)35-37 kg
        c) 45-47 kg
        d) 55–57 kg
c) 45-47 kg
5. Kas ida-friisi lambatõug on
       
a) lihatõug
        b) villatõug
        c) piimatõug
c) piimatõug
6. Kas lambakasvatuses nimetatakse tallelihaks?
       
a) liha, mis on saadud alla 6 kuu vanuste noorlammaste tapmisel
        b) liha, mis on saadud alla 12 kuu vanuste noorlammaste tapmisel
        c) liha, mis on saadud alla 18 kuu vanuste noorlammaste tapmisel
b) liha, mis on saadud alla 12 kuu vanuste noorlammaste tapmisel
7. Milline on lambapiima keemiline koostis?
       
a) rasva sisaldus 3,5%, valgu sisaldus 3,0-3,5%
        b) rasva sisaldus 8-9%, valgu sisaldus 6-8%
        c) rasva sisaldus 6-7%, valgu sisaldus 4,5-6%
c) rasva sisaldus 6-7%, valgu sisaldus 4,5-6%
8. Kas kitsepiim on koostise (piima rasva- ja valgusisaldus) poolest sarnasem?
       
a) lehmapiimale
        b) lambapiimale
a) lehmapiimale
9. Milline värvus on kvaliteetsel rasuhigil?
       
a) valge, helekreem
        b) tumekreem, kollane
a) valge, helekreem
10. Kas lamba toitumuse hinnang 2 palli tähendab?
       
a) lahja toitumus
        b) väga lahja toitumus
        c) hea toitumus
        d) rasvunud
        e) väga rasvunud
a) lahja toitumus
11. Kas lammaste lihakehade EUROP klassifitseerimise süsteem põhineb:
       
a) lihakehad klassifitseeritakse liha väljatuleku järele
        b) lihakehad klassifitseeritakse massi alusel
        c) lihakehad klassifitseeritakse lihakusklasside ja rasvasusklasside alusel
c) lihakehad klassifitseeritakse lihakusklasside ja rasvasusklasside alusel